Tegenwoordig heb kan je een internet abonnement in alle soorten en maten afsluiten. Als je op zoek bent naar een nieuw abonnement zijn op het internet zijn de vergelijkingssites talrijk.  Vergelijkingssites zijn een hele goede oplossing om tot de juiste keuze te komen. Het is wel belangrijk om eerst van te voren te bepalen wat je belangrijk vind in een internet abonnement. In dit blog geven we je meer inzichten in factoren die je keuze bepalen.

internet abonnement plaajte

Kies de juiste internetsnelheid

Bedenk in ieder geval vooraf voor jezelf of je veel gebruik gaat maken van internet en waarvoor je de aansluiting gaat gebruiken. Als je het internet abonnement alleen gebruikt voor het sturen en ontvangen van mailtjes met weinig MB’s en voor het bezoeken van eenvoudige websites is een lagere internetsnelheid vaak al toereikend.
Het wordt een ander verhaal als je van plan bent om veel films, muziek en foto’s te streamen. In dat geval is een internet abonnement met een hoge internetsnelheid aan te bevelen. Als je kiest voor internet met een hoge snelheid zal de keuze over het algemeen tussen kabel en glasvezel zijn. Kijk, voordat je een definitieve keuze maakt, voor de zekerheid op een postcode check op internet om te zien welke opties er binnen jouw postcodegebied aangeboden worden. De snelheid van het internet is een belangrijke factor voor het maandbedrag dat je voor je internet abonnement kwijt bent.

Internetgebruik in de nabije toekomst

Het internetgebruik dat je in de nabije toekomst verwacht is ook aan de internetsnelheid gelinkt. Heb je nu bijvoorbeeld jonge kinderen die in de nabije toekomst steeds meer van het internet abonnement gebruik gaan maken op hun eigen apparatuur? Dan is het handig om daar nu alvast rekening mee te houden als je een internet abonnement af gaat sluiten. Hoe meer gebruikers op het netwerk hoe hogere internetsnelheid gewenst is. Voor een huishouden met vijf personen die gebruik maken van internet is de minimale aanbevolen snelheid rond de 100 Mbit/s. Als je met z’n tweeën bent is een minimale internet snelheid van 20 Mbit/s vaak voldoende.

Kortingen

Ten slotte is een aandachtspunt de diverse kortingen die de meeste providers bij hun internet abonnement aanbieden. Grofweg zijn er twee soorten kortingen; eenmalige en kortingen die over een langere periode gelden. Hoe bereken je wat voor jou de beste deal is?
Dit doe je door te berekenen wat je gemiddeld over de gehele abonnementsperiode per maand betaalt. De gemiddelde looptijd van een internet abonnement is 24 maanden, maar er zijn ook aanbieders die abonnementen met een looptijd van 12 maanden aanbieden.