Je android apparaat is volgens virusscannerervaring het gevoeligst voor malware en virussen daarom is het belangrijk dat je een goed antivirus heb om jou foto’s en privé gegevens te beschermen. Elfs via Google play zijn er hackversies van app. die na installatie op je apparaat een virus mee installeren. Zonder een goede antivirus kun je deze te laat ontdekken. Ook voor antidiefstal en traceren van je gestolen of verloren android apparaat biedt AVG meerdere opties. AVG heeft speciaal een app. ontwikkeld om jou gestolen of verloren android en privé foto en berichten te beschermen van een afstand.

Is de eerste antivirus app. beschikbaar via Google Play en is zeer geschikt voor mobiele telefoons en tablets te beschermen. Deze app. zorgt voor de beschermen van je android en antidiefstal opties.

Door de Telefoon traceren met Antidiefstal mogelijkheid kun je van een afstand je kwijtgeraakte mobiel telefoon zoeken en vergrendelen of privé gegevens wissen via google maps.

Bij het downloaden van social media app. krijg je de mogelijkheid om deze te beveiligen met een pincode, App Lock..

Irritante broers of vrienden die snuffelen in je telefoon? Met camaraval kun je deze nieuwsgieren op heter daad betrappen. Na drie mislukte pogingen om in te loggen in te apparaat neemt Cameraval een foto en stuurt deze per e-mail met tijd en locatie vermeld.

Indien iemand probeert een andere simkaart in jou telefoon te zetten wordt de telefoon vanzelf vergrendeld. Dit maakt de telefoon onbruikbaar en jou privé gegevens zijn dan geheel veilig.