De droom van het autorijden

De meeste van ons hebben allemaal die dromen gehad vanaf jongs af aan. Auto rijden… vrijheid in een aparte vorm. De jongens droomden hoe ze stoer in hun mooie auto zouden zitten en zodoende de aandacht van de leuke meisjes te trekken. De meisjes keken ernaar uit omdat het weer een stap naar verzelfstandiging betekende. Auto rijden symboliseert een stap naar volwassenheid waarvan velen van ons vanaf jonge leeftijd al hunkerend naar uitkeken.

 

De eis voor het auto rijden

Auto rijden doe je echter niet zomaar omdat deze stap naar volwassenheid een bepaalde mate van verantwoordelijkheid met zich draagt. En voordat je deze verantwoordelijkheid mag dragen is de eis dat je eerst auto leert rijden. Dit betekent dat je al de leeftijd van 16,5 jaar moet hebben bereikt om te mogen beginnen met het volgen van auto rijlessen. Je mag echter vanaf de leeftijd van 17 jouw rijbewijs halen waarbij je dan tot de leeftijd van 18 jaar met een coach mag deelnemen aan het verkeer. Vanaf de leeftijd van 18 jaar mag je dus zelfstandig oftewel alleen een auto rijden in het verkeer.

 

Auto rijlessen

Als je nu dus al de leeftijd van 16,5 jaar nadert en auto wilt rijden ben je zeker op zoek naar een goede rijschool. Het volgen van rijlessen is verdeeld in een praktisch gedeelte en een theoretisch gedeelte.

Praktijk rijlessen
Het praktisch gedeelte omvat het kunnen besturen van een auto op zodanige wijze dat je een verantwoordelijk rijgedrag vertoont in het verkeer. Je leert afstanden en snelheden inschatten waardoor je geen aanrijdingen veroorzaakt. Hierdoor sluit je ook beter aan op het theoretisch gedeelte.

 

Theoretische lessen

In het theoretisch gedeelte maak je kennis met alle verkeersregels waarin de betekenissen van alle verkeersborden en verkeerssituaties worden uitgelegd. Dit deel van de lessen is heel belangrijk omdat je tijdens het rijden deze borden en situaties moet herkennen om zodoende een goede sturing te geven aan het voertuig en voor anderen op de weg geen gevaar vormt.

 

Auto theorie online volgen

Wij bieden jou nu de mogelijkheid aan om het theoretisch gedeelte online te kunnen volgen. Onze rij- instructeurs zijn beschikbaar om in te gaan op jouw vragen en begeleiden jou op een adequate wijze. Je bespaart tijd en geld door online deze lessen te volgen. Verwezenlijk jouw volgende stap van zelfstandigheid en vrijheid door je nu in te schrijven!

Ik wil auto theorie online oefenen