Badkamer opknappen met een nieuwe douchewand

Het opknappen van de badkamer kan soms een erg lastig klusje zijn. De meeste dingen in je badkamer zijn makkelijk te vervangen en je hoeft er niet lang over na te denken. Het vervangen van je gehele badkamer inclusief douchewand, tegels en wasbak kost al veel meer nadenken en af wegen. Het is om deze reden beter om eerst een plan van aanpak te maken voordat je gaat beginnen met het verbouwen van de badkamer.

Een geschikte douchewand uitkiezen

Het uitkiezen van een douchewand is een redelijk lastige klus. Je moet je focussen op de stevigheid van de wanden en de het soort glas. Wat past er bij jouw douche en kies je wel hetzelfde soort glas? Dit zijn allemaal factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een nieuwe douchewand voor je badkamer wilt kopen. Het zou immers zonde zijn als je een douchewand koopt die helemaal niet bij je badkamer blijkt te passen. Het fijne is wel dat je met het aanschaffen van een douchewand geen rekening hoeft te houden met kleuren.

Een glazen douchewand

Het mooiste voor in je badkamer is natuurlijk de glazen douchewand. Het staat een stuk netter en heeft meer karakter dan een douchewand van andere materialen. De meeste badkamers zijn dan ook voorzien van een glazen wand. De wand kan gebruikt worden voor de afscherming van het douchegedeelte en de rest van de badkamer. Het water wordt door het glas tegengehouden waardoor niet de hele badkamervloer onder water komt. Een glazen douchewand is van stevig glas gemaakt en gaat dus ook niet zo snel stuk. De wanden zijn zowel voor het tegenhouden van water als voor het decor een prima keuze.

Een kraan uitkiezen

Naast de wanden is het ook belangrijk om de juiste kraan uit te kiezen voor je badkamer. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een temperatuur kraan  of juist een met koud en warm apart. De keuze ligt helemaal bij jou. Het meest veilige zijn de kranen met een temperatuur regelaar. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk verbrand door te heet water.

Ook voor bij een bad

Het plaatsen van een wand kan niet alleen bij een douche. Ook als je een bad hebt kan het een zeer goede keuze zijn om een wand aan te schaffen. Het doel van de wand blijft hetzelfde als bij de douche. Je kunt er voor kiezen om de wand te laten plaatsen op de vloer vlakbij het bad of op de rand. Door de wand op de rand van het bad te plaatsen blijft het water gewoon in het bad en wordt ook de vloer niet nat. Een wand op de rand van de badkuip is dan ook beter om te voorkomen dat er overal water komt.