Ben jij iemand die al jaren dezelfde energieleverancier heeft of stap je jaarlijks over? En als je jaarlijks overstapt waar let je dan op? Doe je dit via een energievergelijker, kies je voor groene stroom of zoek je een energieleverancier die een goede service heeft? Lees hier waarom energie vergelijken verstandig is. Ook is hier te lezen waarom overstappen voordelig kan zijn.

Energie vergelijken voordat je overstapt

Voordat je overstapt van energieleverancier is het goed om energie te vergelijken. Je ziet dan of je bij een andere leverancier voordeliger uit bent dan bij je huidige leverancier. Leveranciers bieden contracten aan met verschillende tarieven en zo vind je de voordeligste leverancier. Ook als je andere voorkeuren hebt, zoals een contract met groene stroom. Dan zie je terug welke leverancier dit heeft en welke niet na het maken van een energie vergelijking.

Overstappen van energieleverancier

Overstappen van energieleverancier is heel simpel. Na het energie vergelijken, kun je een aanvraag doen voor een nieuwe energieleverancier.. Als je dit hebt gedaan zoekt de nieuwe leverancier uit wanneer je huidige contract afloopt. Vervolgens zegt de nieuwe leverancier de oude leverancier op. Je hoeft hier zelf niets voor te doen. Wil je eerder overstappen dan je contract afloopt dan kan dat ook. Het is wel mogelijk dat je dan een opzegvergoeding moet betalen. Ga je verhuizen en stap je over naar een nieuwe leverancier dan moet je zelf je huidige contract opzeggen. De nieuwe leverancier doet dit dan niet voor je.

Besparen door energie te vergelijken en over te stappen

Door energie te vergelijken en over te stappen van energieleverancier kun je vaak een mooi bedrag besparen op je energierekening. Ben je al een lange tijd klant bij een energieleverancier terwijl je niet hebt omgekeken naar je energiecontract, dan zit je vaak in een variabel contract. Dit contract heeft variabele tarieven en deze zijn voor hoger dan de tarieven van een vast energiecontract. Je kunt dan kiezen om een vast contract af te sluiten bij je huidige leverancier of je kunt energie vergelijken en vervolgens kiezen voor de voordeligste leverancier. Vaak kun je hier een mooi bedrag mee besparen waar je weer iets leuks van kunt doen.