Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Of, in dit geval, soms zie je door de hoeveelheid energieleveranciers de juiste energieleverancier niet meer. Toch kan het wisselen tussen energieleveranciers wel zeer de moeite waard zijn. Je kunt er zomaar een paar honderd euro per jaar mee besparen. En dat geld komt natuurlijk altijd van pas. Maar hoe vind je uit welke energieleverancier het best bij jou past?

Uit alle energieleveranciers kiezen

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Nederland. En dat is natuurlijk hartstikke goed voor de marktwerking. Je kunt er als consument flink op vooruit gaan wanneer je overstapt. Toch kan het ook zijn dat wanneer je energieleveranciers gaat vergelijken, je tot de conclusie komt dat je al jaren teveel betaalt. En daar kun je iets aan doen. Overstappen is niet moeilijk, kost vaak geen extra geld en levert je dus een groot voordeel op. Alle energieleveranciers leveren dezelfde stroom en gas. Het enige verschil zit ‘m dus in de prijzen. Het is niet zo, dat wanneer je overstapt naar een goedkopere energieleverancier je een slechtere kwaliteit gas en stroom ontvangt.

Hoe kun je een keuze maken uit al die energieleveranciers?

Je kunt natuurlijk bij alle energieleveranciers de huidige prijzen opvragen. Of alle sites van energieleveranciers openen en naast elkaar zetten. Maar het kan ook gemakkelijker. Je kunt een energievergelijker invullen. Deze berekent jouw verbruik en geeft een advies met betrekking tot welke energieleverancier het best bij jou en je portemonnee past. Het overstappen is daarna de volgende stap. En ook dat kan gewoon via bovenstaande site. Snel alles geregeld en je bespaart er flink op.

Hoe werkt wisselen tussen energieleveranciers?

Je kunt overstappen van de ene energieleverancier naar de andere. Dat mag ook gewoon, anders zou er maar een energieleverancier zijn in Nederland. Het enige waar je even rekening mee dient te houden is de looptijd van je huidige contract. Heb je een contract dat nog een jaar duurt, dan kan het best duur zijn om over te stappen. In de voorwaarden van dat contract staat namelijk precies welke boete je moet betalen wanneer je je contract openbreekt. Het kan dan slim zijn om het contract uit te dienen, maar goed in de gaten te houden vanaf wanneer je kunt overstappen. Wanneer je huidige contract nog een korte looptijd heeft, wil de nieuwe energieleverancier vaak jouw boete wel betalen. En zo sla je twee vliegen in een klap.