De hoogslaper is een perfecte uitkomst voor mensen met kleine slaapkamers. Door het feit dat je er een kast, bureau of bank onder kan zetten bespaart dit gigantisch veel ruimte. Deze overgebleven ruimte kun je dan weer gebruiken om meer spullen kwijt te kunnen of te genieten van een ruime kamer. In deze blog zal ik het hebben over waarom er toch zo weinig huishoudens beschikken over een huishouden. Dit heeft namelijk te maken met veel aannames die niet helemaal waar zijn. Daarom zal ik enkele argumenten om geen hoogslaper te nemen ontkrachten. Ten slotte zal ik het hebben over het scala aan verschillende modellen die te vinden zijn in de winkel en op het web.

Waarom wordt een hoogslaper niet zo vaak gebruikt?

Natuurlijk is elke woonsituatie uniek en is er daarom niet een antwoord op deze vraag. Wel zijn er verschillende elementen die van belang zijn op de keuze hoe de kamer ingericht moet worden. De belangrijkste reden van deze oorzaak het feit dat een hoogslaper vaak niet in het denkproces voor komt. Bij een bed denkt men tegenwoordig alleen maar aan verschillende types staande bedden. Ook wordt de ruimtebesparing overschat. Veel mensen denken dat de ruimte die je bespaart meevalt. Dit heeft vooral te maken met een gebrek aan inlevingsvermogen. Ten slotte is er nog de veiligheid. De veiligheid van een hoogslaper wordt vaak in twijfel gebracht. Ouders zijn bang dat hun kinderen van de hoogslaper afvallen tijdens het slapen. In de praktijk gebeurt dit niet aangezien hoogslapers dienen te voldoen aan verschillende kenmerken.

Wat zijn goede hoogslapers?

Achter deze redelijk simpele vraag zit een moeilijk antwoord. Een goede hoogslaper dient te voldoen aan verschillende kenmerken. Ten eerste dient de hoogslaper te zijn voorzien van een keurmerk dat het veilig is. Natuurlijk zijn er veel meer keurmerken maar het ‘veilig keurmerk’ is zonder twijfel het belangrijkste. Ten tweede zijn de gebruikte materialen een belangrijke factor. Natuurlijk zult u niet al de gebruikte materialen kennen. Hiervoor biedt het internet een prima uitkomst. Wanneer u de materialen opzoekt zult u verschillende beoordelingen zien over de kwaliteit van de materialen. Ten slotte is het bij het uitkiezen van een goede hoogslaper zaak om een goede garantieperiode af te sluiten. Dit houdt in dat wanneer u in de winkel staat of via internet bestelt er een duidelijke en een redelijke garantieperiode van ten minste twee jaar dient te zijn.