Als ouder hou je altijd je hart vast wanneer je kind zo bezig is op de hoverboard. Ook al is de hoverboard minder gevaarlijk als een scooter, kun je toch ernstige brokken mee maken. De vraag die bij vele ouders speelt is “Kan een hoverboard verzekerd worden?”

Om een voertuig te verzekeren moet dit voldoen aan de definitie Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen.

De hoverboard is duidelijk een motorijtuig. Echter moet elke  voertuig een typegoedkeuring krijgen van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu alvorens  het verzekerd kan worden.  Omdat de hoverboard geen type goedkeuring heeft eindigt het heel verhaal hier.  Zonder deze specifieke type goedkeuring mag een voertuig niet op de openbare weg komen. Het volgend probleem is het wettelijk toegestane leeftijd voor het besturen van een motorijtuig gesteld is op 16 jaar. Hierdoor zouden kinderen beneden 16 jaar toch niet verzekerd kunnen worden.

Tenslotte is er nog een obstakel voor het verzekeren van de hoverboard als een motorrijtuig. In de wet Regeling voertuigen geeft artikel 5.1a.3  duidelijk weer wat de vereisten zijn voor een “bijzondere bromfiets”. Indien de afstand van de twee wielen minder dan 46 cm is dan worden de wielen gezien als te zijnde een wiel. Zo een bijzondere bromfiets moet ook voorzien zijn van een stuur. Helaas voldoen de huidige versies hoverboard niet aan deze twee vereisten.

Door een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering te nemen  die dekking biedt voor kinderspeelgoed die motorisch aangedreven zijn kun je toch ervoor zorgen dat je kind en hoverboard veilig verzekerd zijn. Ben je op zoek naar een kwalitatief goed hoverboard kijk dan eens op Hoverboardvoordeel.