Je huis verkopen zonder makelaar is ideaal! Geen vreemde man of vrouw in een fancy pak en met hip kapsel die jou gaat vertellen wat er allemaal mis is met je huis. Niks te maken met opdrachten als: “geef de trap nog even een verfje” of “zorg dat je huisdieren uit logeren zijn”. Geen gedoe over de vraagprijs (jij wilt natuurlijk altijd meer krijgen dan de makelaar het waard vindt). Toch zijn er ook wat nadelen. Maar hé, je huis verkopen zonder makelaar is wèl lekker goedkoop!

Je huis verkopen zonder makelaar, wat zijn de voordelen?

Een aantal voorbeelden van je huis verkopen zonder makelaar heb ik hierboven al genoemd. Maar denk er ook eens aan dat jij de bezichtigingen lekker zelf kunt plannen. Op tijden die jou het best uitkomen. Je hoeft geen vrij te nemen van je werk, want je kunt best in de avonduren en in het weekend (desnoods op zon- en feestdagen) mensen ontvangen. Je bepaalt zelf waar je huis allemaal gepubliceerd wordt. Kies je voor het goedkoop plaatsen op diverse internetsites of ga je voor gratis reclame op Facebook? Wat jij wilt. Je bepaalt ook gewoon zelf wat je wilt ontvangen voor je huis. Er moet natuurlijk nog wel een andere woonstek gevonden worden en die is ook niet gratis. Je huis verkopen zonder makelaar geeft je de vrijheid om zelf te bepalen wat je wilt.
Huis verkopen zonder makelaar

Wat zijn de nadelen van je huis verkopen zonder makelaar?

Je huis verkopen zonder makelaar is niet altijd even gemakkelijk. Je moet best veel energie en tijd investeren om te zorgen dat jouw voormalige paleisje een nieuwe eigenaar krijgt. Denk er alleen al eens aan hoe je de vraagprijs gaat bepalen. Hiervoor doet een makelaar toch echt gedegen onderzoek in de wijk, zodat de prijs klopt met de omliggende woningen. Ook heeft een makelaar meer ingangen in de media dan jij. Ze kunnen je huis vaak gerichter in de markt zetten dan dat jij dat kunt. Je huis verkopen zonder makelaar kan veel geld schelen. Een makelaar kan je toch net dat zetje geven om de laatste puntjes op de i te zetten.

Moet ik dan nooit mijn huis verkopen zonder makelaar?

Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten. Het is jouw huis. Maar er is nog een alternatief. Je kunt je huis verkopen zonder makelaar én zonder gedoe. Kijk hiervoor eens op de website die bovenaan dit bericht staat.