De Nikon D5600 verschilt niet zo heel veel van de Nikon D5500, maar hij heeft een heel handig nieuw snufje. Deze camera is ideaal voor starters want hij is vrij makkelijk in het gebruik.

 

Het verschil

 

Zo’n beetje het enige verschil dat de Nikon D5600 heeft met de Nikon D5500 is dat de 5600 een SnapBridge heeft. Met een SnapBridge kun je heel makkelijk foto’s kopiëren  naar bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Je kunt de foto’s dan aan e-mail berichten toevoegen of ze delen op facebook, Instagram of andere social media. Het is dan eigenlijk net alsof je die foto’s hebt gemaakt met je smartphone.

 

Makkelijke overstap voor beginners

 

Als je eerst gewoon met je smartphone foto’s maakte en nu wilt overstappen naar een echte camera dan is de Nikon 5600 ideaal. De camera heeft een LCD scherm dat ook fungeert als aanraakscherm. Net als je telefoon dus. Dat maakt de overstap niet zo groot.

 

Nikon 5600: Veel handige snufjes

 

Je kunt de Nikon 5600 op afstand bedienen door een gratis app op je smartphone. Een afstandsbediening is dan niet meer nodig. Zoals gezegd kun je met SnapBridge makkelijk foto’s naar je smartphone kopiëren. Deze verbinding is draadloos. Dit hoef je mar één keer in te stellen en daarna zorgt SnapBridge voor de rest.

 

Gebouwd voor de toekomst

 

De Nikon 5600 groeit met de fotograaf mee. Als je je verder ontwikkelt als fotograaf wil je meer mogelijkheden hebben op je camera en daar voorziet de Nikon 5600 heel handig in. Hij heeft een ingebouwde AF motor en dat is handig als je verschillende lenzen wilt gaan gebruiken.

 

Weg met stof

 

De camera heeft ook een stoffilter wat handig is als je inderdaad lenzen gaat verwisselen. Je voorkomt eigenlijk niet dat er stof op de lens komt, hoe voorzichtig je ook bent. Bij oudere modellen moest je die stof handmatig (laten) verwijderen. Bij de Nikon 5600 hoeft dat dus niet door de stoffilter.

 

Kortom: dit is een handig apparaat voor starters. Tijd om over te stappen naar een bijna professionele camera!