We weten allemaal dat eigenaar zijn van een bedrijf je veel stress kan opleveren. En dat is jammer. En nog eens niet nodig ook. Je kunt deze stress flink verminderen door je payroll uit te besteden. Dat uitbesteden van je payroll kan wanneer je veel personeel in dienst hebt, maar ook wanneer je maar een paar mensen in dienst hebt. Zelfs als je zelfstandige zonder personeel bent, kan een payroll bedrijf zeker iets voor je betekenen.

Payroll en personeelszaken, oorzaken van veel stress

Alleen al vanwege de regelgeving, die je continu in de gaten moet houden kunnen payroll en personeelszaken je veel stress geven. En dat is dus eigenlijk helemaal niet meer nodig. Je had er natuurlijk al voor kunnen kiezen om iemand aan te nemen om je deze zaken uit handen te nemen, maar het kan nóg veel beter. Je neemt contact op met een bedrijf dat deze zaken van je overneemt. En dus ook de zorgen hierover.

Een payroll bedrijf? Wat doet zo’n bedrijf?

Zo’n bedrijf neemt je bijna alle zorgen rond personeel uit handen. Je neemt zelf je mensen nog aan en je gaat zelf nog onderhandelen over salaris. Je zorgt ook zelf nog voor het contract. Maar daarna komen de mensen die je aanneemt in dienst van het payroll bedrijf. En dat gaat jou veel lucht geven. Je hebt niks meer te maken met ziekmeldingen. Ook niet meer met beter meldingen of zelfs met de Wet Poortwachter. Je hoeft je dus ook niet meer continu in te lezen in de wetgeving hierover. Het payroll bedrijf zorgt ook voor de loonbetalingen, de afdragingen en de verzekeringen van je werknemers. Jij kunt je dus gaan concentreren op dat waar je goed in bent. Of dat nou huizen bouwen, tuinonderhoud of haren knippen is. Jij kunt weer lekker aan het werk.

Is payroll niet gewoon loonstrook?

Dat klopt. Een payroll is letterlijk een loonstrook. Echter doen bedrijven in payrolling veel meer dan alleen maar loonstroken uitdraaien of mailen. Ze nemen eigenlijk je complete personeelsadministratie over. Maar jij blijft gewoon de baas in je eigen bedrijf. Ook voor zzp-ers is zo’n payroller hartstikke fijn. Zij zorgen dan voor het versturen van de facturen en het afdragen van jouw belastingen en het betalen van je verzekeringen. Je krijgt gewoon je salaris gestort. Ook bij eventuele wanbetalers heb jij geen zorgen meer. De payroller zorgt dat het geld binnenkomt.