Veel mensen zijn ontzettend onzeker over hun uiterlijk. Of je nu een scheve neus hebt, kleine borsten of rimpels, het is frustrerend om in de spiegel te kijken. Het komt echter altijd goed! Plastische chirurgie kan een oplossing zijn.

Opmerkingen in je omgeving

Aan de ene kant wordt gezegd dat je jezelf moet zijn en dat je niets van je omgeving moet aantrekken. Daar is natuurlijk niets op tegen en dit kan soms de beste oplossing zijn. Aan de andere kant proberen mensen zo positief mogelijk over te komen op andere mensen. Je wil dat mensen je mooi en aardig vinden.  Zo schikken mensen zich naar bepaalde maatschappelijk gedragen eigenschappen. Op het moment dat iemand uit je omgeving een gemene opmerking maakt kun je je daar erg onzeker over voelen. Vanaf het moment dat de opmerking is gemaakt zul je minder goed in je vel zitten en onzeker zijn over dit aspect. Heeft iemand bijvoorbeeld gezegd dat je dunne lippen hebt, dan kun je hier alleen nog maar aan denken.

Een goed uiterlijk

Een van de maatschappelijk gedragen eigenschappen is dat je er goed uit moet zien. Daarin is het belangrijk dat je voldoet aan de verwachting van het dan heersende beeld. Zo wordt van vrouwen in deze tijd verwacht dat ze er jong en aantrekkelijk uit zien. Deze verwachting van vrouwen is door de jaren heen erg veranderd en zal over een aantal jaar nog wel een paar keer veranderen. Maar vandaag is de verwachting dat vrouwen en jong en mooi uitzien. Het ideaal beeld is dat vrouwen een platte buik en grote borsten hebben.

Er goed uit zien is dus erg belangrijk voor een vrouw omdat je dan meer kans hebt op het krijgen van bepaalde posities. Zo hebben jonge en aantrekkelijke vrouwen bijvoorbeeld meer kans om nieuwslezeres te worden, maar hebben ook meer kans op andere functies. Er gaan wel geluiden op dat het uiterlijk er niet toe doet, maar in de praktijk doet het uiterlijk er wel degelijk toe en geeft het uiterlijk in sommige gevallen zelfs de doorslag.

Plastische chirurgie

Daarom is het vandaag belangrijk om er jong en aantrekkelijk uit te zien. Dit is voor veel vrouwen dan ook de reden om een plastisch chirurgische behandeling te doen om er zo jonger uit te zien. Ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties en borstvergrotingen zijn de meest voorkomende behandelingen in de plastische chirurgie. Uiteindelijk is het maar een klein percentage dat een behandeling doet, maar dit percentage groeit wel elk jaar omdat de borstvergrotingen, schaamlipcorrecties en ooglidcorrecties prijzen door toegenomen kennis en ervaring steeds minder worden.